Domeniile pe care le consider esențiale pentru reformarea Uniunii Europene sunt următoarele: comunicare, transparență, debirocratizare, competiție internă între statele membre și reforma instituțiilor europene.

1. Scopul Uniunii: Singura șansă pe termen lung a Uniunii Europene este să fie susținută de europeni, nu doar de politicieni. Dacă europenii nu se simt conectați emoțional cu scopul Uniunii, acest proiect politic va eșua. E atât de simplu. Și atât de complicat! Scopul inițial al Uniunii a fost evitarea războiului. A funcționat. În timp, scopul Uniunii a devenit promovarea democrației în lume, inclusiv în țările est europene. A funcționat. Apoi scopul a devenit expansiunea și accesarea unor piețe comune și libere. A funcționat și de această dată. Dar toate aceste scopuri trecute ale Uniunii nu mai motivează generația milenialilor să lupte pentru viitorul Uniunii. Dacă aceste motive nu mai sunt valabile pentru generația de care depinde (practic) viitorul Uniunii, atunci care ar trebui să fie scopul care i-ar motiva pe tinerii europeni să creadă din nou în Uniune? Tinerii europeni nu au simțit războiul pe propria piele, au trăit în libertate și democrație toată viața lor și luptă împotriva corporațiilor lacome și imorale care poluează planeta.

Posibil să sune apocaliptic și grandios, dar cred că generația milenialilor europeni își dorește: salvarea omenirii de la autodistrugere prin propriul exemplu!

Uniunea Europeană este cel mai bun exemplu de colaborare și conviețuire între națiuni și culturi din istoria umanității. Uniunea Europeană trebuie să rămână un exemplu demn de urmat pentru evitarea războaielor și conflictelor între națiunile lumii.

Uniunea Europeană este cel mai bun exemplu de putere politică din lume care conștientizează pericolul încălzirii globale și care trebuie să devină un lider în cursa mondială pentru neutralizarea emisiilor de dioxid de carbon la nivelul Uniunii. 

Uniunea Europeană este cel mai bun exemplu de democrație și economie de piață din lume care îmbină capitalismul cu socialismul. Uniunea trebuie să continue să promoveze progresul social și solidaritatea!