Reprezentanța Comisiei Europene (European Commission Representation) – dezvoltă și implementează strategia de comunicare a Comisiei Europene la nivelul statului membru. Oferă informații către Bruxelles despre situația politică din statul membru pe diferite domenii (legislație, justiție, economie etc). Se află în capitalele statelor membre. 

Centrele de Informare Europe Direct (EDICs – Europe Direct Information Centers) – centrele de informare ale Comisiei Europene și ale Parlamentului European organizează dezbateri, campanii și activități de informare despre beneficiile Uniunii și drepturile pe care le oferă Uniunea cetățenilor europeni. Se află în regiunile/ județele statelor membre.

Biroul de Informare al Parlamentului European (EPIO – European Parliament Information Office) – dezvoltă și implementează strategia de comunicare a Parlamentului European la nivelul statului membru și promovează alegerile europarlamentare astfel încât să participe cât mai mulți cetățeni la dezbateri și la vot. Se află în capitalele statelor membre.