505 zile (în politică) construiește o imagine subiectivă a democrației din România la 30 de ani de existență, așa cum este ea trăită și privită prin ochii unui tânăr de 30 de ani. Piesele de puzzle ale acestei imagini provin din propria experiență a autorului. Acțiunea și dialogurile sunt reale. Poveștile sunt autonome, dar au continuitate. 

Capitolul 1: POLITICA

Primul capitol prezintă motivația autorului de a intra în politică și descrie cele mai importante momente din politica românească din ultimii ani care au dus la această decizie. Capitolul reflectă evoluția percepției autorului despre modul în care funcționează politica și deciziile pe care le ia pentru a-și face vocea auzită în cadrul unui partid politic până în punctul în care ajunge la o răscruce.

Capitolul 2: OMUL

Al doilea capitol prezintă omul din spatele autorului și experiențele personale și profesionale care l-au conturat până în prezent. Autorul atinge subiecte precum identitatea europeană și viitorul Europei, sărăcia și corupția din România prin povești reale.

Capitolul 3: VIAȚA

Al treilea capitol începe cu o succesiune de povești și amintiri necronologice și continuă cu o serie de întrebări despre viitor, viață și fericire venite din partea unor oameni care au citit cartea înainte să fie scoasă în lume. Răspunsurile la aceste întrebări reflectă începutul sau sfârșitul utopiei unui român european fericit în România. 

ANEXA

Anexa oferă informații practice și pragmatice despre cadrul instituțional în care se desfășoară democrația în România. Autorul prezintă principalele instituții din România și Uniunea Europeană și atribuțiile lor și contribuie cu idei și contemplări asupra viitorului Uniunii Europene.

Conținutul publicat online nu reflectă conținutul întregii cărți. Când dai click pe o poveste poți naviga la următoarea poveste prin butonul next. La finalul unor povești sunt incluse melodii care contribuie la mesajul și atmosfera poveștilor. Melodiile răsfirate pe parcursul cărții pot fi accesate într-un playlist public pe Spotify numit 505 zile. Poveștile sunt autonome, dar au continuitate și pot fi distribuite online. Articolele indisponibile online sunt marcate cu n.a (not available).

Pentru a accesa cuprinsul cărții intră aici: 505zile.ro/carte/cuprins

Pentru a comanda cartea intră aici